Alternativní bydleníBydleníRodinné domyZelená úsporám

Desítky pasivních domů se otevřou zájemcům o úsporné bydlení

Není nad vlastní zkušenost, zvlášť když jde o tak nákladnou investici, jako je stavba rodinného domu. Pokud vás zajímají praktické informace týkající se nízkoenergetického či pasivního bydlení, navštivte určitě některý z desítek pasivních domů, které se 11.-13. listopadu 2011 zapojí do mezinárodních Dnů pasivních domů. Téměř ve všech koutech republiky budete mít možnost poslechnout si zkušenosti přímo od majitelů jednotlivých domů. Ti se pokusí vyvrátit obvyklé mýty spojené s pasivními domy. Na vlastní oči se tak budete moci přesvědčit, že i v úsporných domech lze otevírat okna, mít v nich krb nebo že systém řízeného větrání zvládne ovládat i dítě. Zkušení majitelé vám zároveň poradí, na co si dát při stavbě pasivního domu pozor a kterých chyb se vyvarovat.

  Mnohé návštěvníky určitě překvapí rozmanitost staveb, které se letos do projektu zapojí, kromě klasických rodinných domů to budou i vzdělávací centra nebo firemní sídla. O tom, že v pasivním standardu lze stavět i architektonicky zajímavě se ostatně budete moci přesvědčit sami již 11.-13. listopadu 2011 v rámci Dnů pasivních domů.

  Více informací o akci včetně seznamu zapojených domů najdete na internetové adrese www.pasivnidomy.cz. Dny pasivních domů finančně podpořil Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2011 – Program EFEKT.